استرات در سوله چیست
به طور کلی سوله ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که همگی از موارد مهمی هستند و در صورت آماده سازی کامل و بهکارگیری مناسب آن ها باعث می شود تا مراحل ساخت سوله با موفقیت و سهولت بیش تری طی شود.
هر یک از این اجزا نقش خاص خود را در شکلگیری سوله دارند و می توانند کاربردی و مفید باشند تا سازه سال ها عمر مفید داشته و منبع کسب درآمد باشد.
در فرایند تولید صنعتی انواع سوله، اجزای بهکار رفته و زمینه مونتاژ آن ها برای ساخت سوله بهنحوی فراهم شده است که نتیجه کار از صرفه اقتصادی و زمانی بالایی برخوردار باشد و تولیداتی مطمئن و کاربردی ارائه دهد و البته منبع درآمد بسیار خوبی نیز باشد.
سوله ها انواع مختلفی دارند و به دلیل این که با توجه به نوع سوله و این که قرار است محل چه کسب و کاری باشد ساخته می شود همیشه قبل از ساخت باید تصمیمات کامل گرفته شود و سپس نقشه های اولیه توسط طراحان، طراحی شود.
استرات در سوله چیست؟ این قطعه مکانیکی، برای اتصال قاب های اصلی سوله به یکدیگر به کار می رود و به عنوان یک مهار طولی برای قاب ها در نظر گرفته می شود. استرات ها (Strut)، اتصال دهنده قاب های اصلی سازه سوله به یکدیگر و همچنین مهارکننده طولی برای قاب ها هستند
یکی از اجزای مهمی که در سوله ها به کار می رود، استرات می باشد که این وسیله در محل متصل کننده قابهای اصلی سوله به یکدیگر گفته میشود و نقشی که ایفا می کنند، نقش یک مهار طولانی برای قابها است به این صورت که با کاهش طول موثر کمانش حول محور ضعیف که با اتصال استراتها صورت میگیرد، باعث افزایش پایداری ستونها در برابر کمانش میشوند که هم پایداری سوله را تضمین می کند و هم مقاومت را و هم چنین مقاطع قوطی شکلی که اغلب برای استرات مورد استفاده بوده به صورت مفصلی به ستون ها متصل می شوند.
هم چنین عضو دیگری هم وجود دارد که به نام گیرت معروف می باشد که تشابه ظاهری با استرا دارند اما اصلیترین تفاوت این دو المان، در عملکرد آن ها می باشد.
چرا که گیرتها نگهدارنده دیوارهای سبک هستند و تنها برای عمل در برابر نیروهای ثقلی و باد طراحی شده اند و مورد استفاده قرار می گیرند.
اما اگر بخواهیم مقطع استرات و نوع اتصال آن را بگوییم برای انتقال نیرویهای جانبی طراحی شده است که این مورد یکی از دلایل عمده و واضح در این دو عضو می باشد.
هم چنین استرات (Strut) در سولهها و سازههای فلزی، عنصری سازگاری است که برای انتقال بارها و ایجاد استحکام و سختی در سازهها استفاده میشود.
استراتها به عنوان عناصر افقی (افقی) در سیستم سازههای فلزی، به ویژه سولهها، مصرف میشوند و برای ایجاد اتصالات افقی و تقویت بارهای عمودی کاربرد دارند.
استراتها عمدتاً از فولاد معمولی یا فولاد ضد زنگ تولید میشوند و معمولاً دارای شکل مستطیلی یا مربعی هستند.
آنها میتوانند به صورت تکناوا یا دوناوا برای تحمل بارهای افقی و عمودی در سازهها مورد استفاده قرار گیرند.
در سولهها، استراتها عمدتاً به عنوان پشتیبانهای افقی و تسهیل انتقال بار از بالا به پایین (و بالعکس) بکار میروند.
همچنین، آنها میتوانند به عنوان پایهها و ستونهای پشتیبان برای بخشهای بلندتر سولهها به کار روند.
استفاده از استراتها به عنوان عناصر افقی در سولهها، امکان ایجاد سازههای باز و بدون تیرهای افقی را فراهم میکند که این امر میتواند به بهبود نورپردازی و فضای داخلی ایجاد شده کمک کند.
همچنین، استفاده از استراتها به دلیل وزن کمتر آنها نسبت به تیرهای فلزی، به کاهش وزن و هزینههای ساخت کمک میکند. در کل، استراتها یکی از عناصر کلیدی در طراحی و اجرای سازههای فلزی و سولهها هستند و نقش مهمی در افزایش استحکام و پایداری سازهها ایفا میکنند.
کاربرد استرات در سوله
استراتها در سولهها به عنوان عناصر افقی (افقی) استفاده میشوند و نقش مهمی در سیستم سازههای فلزی سولهها ایفا میکنند.
کاربرد استرات در سولهها به صورت زیر است:
۱- ایجاد پشتیبانهای افقی
استراتها به عنوان پشتیبانهای افقی در سولهها عمل میکنند. آنها اجازه میدهند تا بارهای عمودی (ناشی از وزن سازه، بار باران و بار برف) را به صورت افقی به بستر و بالا بردارند و تحمل بارهای افقی را انجام دهند.
۲- انتقال بارها
استراتها به عنوان عناصر ارتباطی عمودی بین ستونها و تیرها در سازههای فلزی سولهها عمل میکنند.
آنها به انتقال بارها از بالا به پایین (و بالعکس) کمک میکنند و سوله را پایدار نگه میدارند.
۳- تسهیل ایجاد سازههای باز
استفاده از استراتها به عنوان عناصر افقی به معنای ایجاد سازههای باز و بدون تیرهای افقی است.
این امر باعث ایجاد فضای داخلی بزرگتر و بهتر در سولهها میشود و نورپردازی بهتری به ارمغان میآورد.
۴- کاهش وزن سازه
استراتها به علت وزن کمتر نسبت به تیرهای فلزی به کاهش وزن سازه کمک میکنند و در نتیجه هزینههای ساخت را کاهش میدهند.
۵- افزایش استحکام و پایداری
استفاده از استراتها در سولهها به افزایش استحکام و پایداری سازهها کمک میکند.
آنها توانایی تحمل بارهای افقی ناشی از باد، زلزله و دیگر نیروها را بهبود میبخشند.
به طور کلی، استراتها یکی از عناصر اساسی در سازههای فلزی سولهها هستند و در طراحی و اجرای سولهها نقش مهمی را ایفا میکنند.
جنس استرات در سوله
استراتها (Struts) در سولهها معمولاً از فولاد استفاده میشوند.
فولاد به علت ویژگیهای برتر خود از جمله استحکام بالا، انعطافپذیری، مقاومت در برابر زلزله و اقتصادی بودن، به عنوان جنس اصلی برای ساخت استراتها انتخاب میشود.
استراتها عمدتاً از فولاد معمولی یا فولاد ضد زنگ تولید میشوند.
فولاد معمولی (مانند فولاد کربنی) که شامل کمیاب عناصر آلیاژی نیست، در ساختمانهای سولهها به دلیل هزینه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
اما در برخی از موارد خاص میتوان از فولاد ضد زنگ (مانند استنلس استیل) استفاده کرد که به دلیل مقاومت بیشتر در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در محیطهای خاصی مانند مناطق دریایی یا مکانهایی با شرایط محیطی خاص مفید است.
معمولاً استراتها شکل مستطیلی یا مربعی دارند و با استفاده از فنرها، بلندگوها، پیچها و مهرهها به بقیه اجزاء سازههای فلزی سوله متصل میشوند.
طول و ابعاد استراتها بسته به نیازهای طراحی و ابعاد سازه متغیر است.
همچنین، ضخامت و نوع پوششهای محافظتی نیز ممکن است بسته به محیط و شرایط کاربری محصول تغییر کند.
لازم به ذکر است که جنس استرات در سوله باید به حدی مستحکم باشد که بتواند دو قاب سوله در نقاط مختلف را به صورت متوالی و متقارن به هم متصل کند.
در واقع جنس استرات در سوله از لوله های بسیار محکم هستند و برای خرید لوازم و قطعات سوله می توانید به وب سایت های معتبر بپردازید و حتی بررسی هایی هم در این رمینه داشته باشید تا بتوانید بهترین محصول را برای طوله ی خود تهیه کنید.
و در نهایت اگر بخواهیم وظیفه ی اصلی استرات ها را بگوییم باید گفت که باعث اتصال قابهای اصلی سوله به هم می شوند و حتی علاوه بر این مورد، میتوان از استرات به عنوان یک مهار طولی نیز استفاده کرد، چرا که وقتی استراتها به ستونهای قاب متصل میشوند و طول موثر کمان آن را در اطراف محور ضعیف ستون کاهش میدهند که این باعث می شود که ستون در برابر کمانش پایداری و مقاومت بیش تری داشته باشد.
حتی شاید برایتان جالب باشد که اغلب مقاطع قوطی شکل را به عنوان استراتها به کار میبرند و هدف از طراحی آنها همین نیروهای محوری میباشد.
به طور کلی وجود این المان درسوله مهم است و کاربردهایی در خصوص مقاومت دارد به همین دلیل برای افزایش طول عمر سازه باید از نوع با کیفیت این محصول استفاده شود.
المان دیگری که در ساخت سوله بسیار پر اهمیت است پرلین می باشد که لازم است در کنار استرات ها برای عملکرد بهتر قرار بگیرند و در صورت نبود این المان، استرات هم نمی تواند به خوبی کاربردی باشد و عملکرد مفید داشته باشد.