سوله صنعتی چیست؟
سوله صنعتی در واقع سازه ی فلزی است که بیش تر آن ها سطحی شیب دار دارند و موارد استفاده ی آن ها برای ساختمان های صنعتی و کشاورزی است و به این منظور دهانه ی آن ها بزرگ تر می باشد و به طور کلی فرم و شکل ظاهری این سازه ها کاملا با سایر سازه ها متفاوت است و در انواع مختلفی ساخته می شوند که شامل:
۱- مورد اول قوسی هلالی
۲- تمام قوسی
۳- چند ضلعی و تک دهانه
۴- دو یا چند دهانه
که هر کدام از آن ها کاربردهای مخصوص به خود را دارند و برای موارد مختلفی استفاده می شوند. برای ساخته سوله های صنعتی داشتن تخصص و دقت بسیار مهم است چرا که طراحی کردن آن فاکتور های مهمی نیاز است که باید به آن ها توجه بیش تری شود. در طراحی سوله معمولا اطلاعاتی بررسی می شود که این اطلاعات شامل:
۱- تعیین و بررسی بار برف و همین طور نیروی باد و زلزله تا مقاومت سوله کامل تضمین شود.
۲- محاسبه ی ارتفاع جانبی سوله و سطح شیب مورد نظر که بر اساس کاربرد سوله تعیین می شود.
هر شهرک صنعتی از تعداد زیادی سوله صنعتی و سوله خدماتی و صنایع سنگین در متراژهای متغیر و با کاربریهای متنوع، تشکیل شده است که در یک لی اوت منظم، در کنار یکدیگر ساخته میشوند و با تعبیه چندین واحد خدماتی و اداری مختلف، کار خدماتدهی به آنها صورت میپذیرد
۳- تعداد قاب های طولی که بر اساس نوع سوله تعیین می شود.
و اما در خصوص اسکلت سوله صنعتی بگوییم که دارای قطعات مختلفی می باشد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- ستون های اصلی سوله از تیرهای ورقی هستند که معمولا ورق ها جنسی از فولاد دارند و برای ستون و افزایش مقاومت سوله بسیار موثر می باشد.
۲- ستون های اصلی بعدی که سقف شیبدار روی آن سوار می شود و انواع سقف در سوله به کار می رود اما بیش ترین استفاده در آن ها از سقف های شیبدار می باشد.
۳- استفاده از انواع بادبند های دیواری و سقفی
۴- اتصالات پیچ و مهره که به طور معمول در انواع سازه ها وجود دارد. هم چنین به طور کلی سوله ها در ابعاد و اندازه های مختلفی وجود دارند و بستگی به مساحت زمین و متراژ مورد نظر فرد دارد که توسط طراح و معمار طراحی می شود.
انواع سوله صنعتی
و اما انواع سوله های صنعتی که در انواع مختلفی وجود دارند و شامل موارد زیر می باشند:
۱- سوله هایی که مرکز پرورش دام و طیور هستند که در واقع همان سوله های صنعتی می باشد و تنها در سبک آن تفاوتی وجود دارد که استحکام بسیار بالایی دارند و همین طور مرکز مرغداری و گاوداری نیز می باشد که البته بستگی به هدف دارد که قرار است فقط نگهداری شود و یا درامد زایی هم باشد که وجود سوله در این خصوص می تواند بسیار کاربردی باشد.
۲- نوع دیگر از سوله، سوله ی کارگاهی است که منظور از کارگاهی بودن به این معنی است که می تواند محل تعمیر انواع خودروها باشد تا تولید آن ها، تولیدات درب و پنجره، کارگاه تولید انواع لوازم ها که بستگی به مالک دارد که قرار است چه کارگاه تولیدی و یا تعمیری را ایجاد کند در هر صودت محل مناسبی خواهد بود.
۳- مورد دوم سوله های صنعتی سبک هستند که طراحی خاص و منحصر به فردی دارد و در اصل نسبت به سایر سوله ها وزنی سبک دارند. سقف آن ها اکثرا منحنی و شیبدار هستند و دهانه ای بزرگ دارند. بیش ترین استفاده از این سوله ها در مرغداری ها، گاوداری ها، آشیانه ی هواپیماها، فروشگاه ها استفاده می شود اما در عین سبک بودن، از استحکامی کافی نیز برخوردار می باشند.
طراحی سوله های سبک به دلیل این که نسبت به سایر سوله ها با کمی تفاوت ساخته می شوند نیازمند دقت و دانش بیش تری هم می باشد و لارم است فاکتورها و المان های مهم و دقیق در آن ها به زود کامل انجام و رعایت شود به طوری که اگر کوچک ترین بی توجهی و بی دقتی در طراحی و ساخت این نوع از سوله ها ایجاد شود از همه لحاظ از جمله مالی، اقتصادی و سایر بعد های دیگر خسارات و زیان هایی ایجاد می شود و عملا فرد پول خود را هدر داده است.
در صورتی که خواستید به ساخت سوله بپردازید حتما در این زمینه تحقیقاتی را انجام دهید تا از بهترین طراحان و سازندگان جهت ساخت سوله استفاده کنید تا در نهایت به سازه ی دلخواه خود برسید. در ادامه هم به طراحی سوله ها و این که چه مزایایی دارند می پردازیم تا آشنایی کامل در این خصوص داشته باشید.
طراحی سوله های صنعتی
همان طور که گفتیم ساخت سوله پروسه ای بسیار دقیق و حرفه ای می باشد که فاکتورهای مهمی در آن باید رعایت شود تا در نهایت سازه ای با کیفیت ایجاد شود. از جمله فاکتورهای مهم در خصوص این است که طراحی باید به طور دقیق با اندازه گیری های دقیق صورت بگیرد تا بر اساس آن سازه به طور دقیق ساخته شود. امروزه یکی معروف ترین و به روز ترین سوله ها، سوله های خرپایی می گویند که در طراحی این سوله ها از:
۱- ورق های فولادی st37 ساخته شده که جز محکم ترین ورق های فولادی هستند.
۲- تهیه شده از بهترین نوع پروفیل که توسط پیچ و مهره و همین طور صفحه به یکدیگر متصل شده اند. این سوله ها از نظر اقتصادی بسیار مناسب هستند و با توجه به ساختمانی که دارند جز ایمن ترین سوله ها می باشند که با توجه به این مزیت هایی که دارد امروزه استقبال بسیار زیادی از آن ها شده است و مورد توجه سازندگان سوله قرار گرفته است.
در طراحی سوله ها از ورق های گالوانیزه هم استفاده می شود که این ورق ها در کنار سایر تجهیزات سازه، استحکام بسیار خوبی را ایجاد می کند و هم چنین در اکثر سازه های سوله صنعتی دهانه ی سوله را تا ۳۰ متر ایجاد می کنند که بر متراژ و فضای سوله هم تاثیر گذار است.
و اما بپردازیم به کاربردی که سوله های صنعتی دارند.
در ابتدا باید گفت که این سوله ها بسیار کاربردی هستند و برای انواع سازه های مختلف استفاده می شوند. از جمله کاربرد آن ها شامل موارد زیر می باشد:
۱- مورد اول در خصوص هزینه های ساخت سوله است که جز ویژگی های مهم آن محسوب می شود ارزان بودن و کم بودن هزینه ی ساخت است به این منظور که برای ساخت سوله هزینه ی کم تری نسبت به ساخت ساختمان مشابه آن از جنس مصالح و آجر استفاده می شود. هم چنین سوله ی صنعتی با توجه به این که جنسی از فلز دارند ساخت آن ها زمان زیادی نیاز ندارد که این مورد هم جز امتیازات ویژه ی ساخت سوله ی صنعتی محسوب می شود.
۲- و اما مزیت بعدی کاربرد آن ها است که وقتی سوله ساخته شود به راحتی می توانید به منظور های مختلفی از آن استفاده کنید به این معنی که این سوله ها چند منظوره هستند و بیش ترین کاربرد آن ها این است که به عنوان انبار ساختمان های اداری استفاده می شود و البته سایر ساختمان های دیگر می باشد.
۳- مزیت بعدی ظاهری زیبا است که امروزه انواع سازه های سوله ای در سبک های مدرن و امروزی ساخته می شوند و طراحی اکثر آن ها زیبا و جذاب است و البته لازم به ذکر است که ساخت معمار و همین طور طراحی طراح سوله هم در این بین بسیار مهم است. برای زیباتر شدن سوله معمولا از نمای صنعتی با رنگی گیرا استفاده می شود و هم چنین پنجره های دوجداره هم مورد استفاده قرار می گیرد.
۴- مورد بعدی ماندگاری و مقاومت سوله ها است که با توجه به این که از جنس فلز هستند دوام بسیار بالایی دارد و مقاومت آن ها در برابر هر گونه اتفاق و بلای طبیعی از جمله زلزله بسیار بالا است. هم چنین در ساخت آن ها از ورقه ها و تیرهای فولادی استفاده می شود که این مورد به تنهایی برای ایجاد مقاومت برای کل ساختمان کافی است.
۵- مورد بعدی به صرفه بودن و درآمدزایی بالایی که سوله ها دارند است که هم می توان داخل سوله کاری را انجام داد و هم می توان سوله را اجاره داد و ماهیانه مبلغی را دریافت کرد که به دلیل این که از سوله ها بیش تر به عنوان انبار استفاده می شود قراردادهای طولانی بسته می شود و این مورد در درآمد زایی بسیار موثر است. این موارد از مهم ترین کاربردهای سوله می باشد که به منظورهای متفاوتی می توانید از آن استفاده کنید که امروزه از نوع سبک آن بسیار استفاده می شود اما حتما باید در ابتدا نوع استفاده و هدف از ساخت سوله مشخص شود.