سوله سازی رایکا سوله با بیش از بیست و پنج سال سابقه
image(14)

نحوه ی اجرای صحیح وال پست

اجرای صحیح وال پست بر طبق اصول و مراحلی اجرا می شود که در این قسمت به این مراحل می پردازیم:

۱- در ابتدا قبل از اجرا و نصب وال پست لازم است بیس پلیت در زیر تیر بتنی و در محلی که قرار است وال پست اجرا شود قرار بگیرد که این موارد قبل از بتن ریزی سقف انجام می شود.

۲- مرحله ی دوم  لازم به ذکر است که اگر قبل از بتن ریزی بیس پلیت قرار نگیرد، حتما لازم است پلیت ها توسط رول بولت به تیرها متصل شود که جهت این اتصال از بالا و پایین می باشد. باید توجه داشت که برای نصب پلیت به تیر از میخ فولادی استفاده نشود به خصوص میخ های ۳ سانتی‌ چرا که در چنین شرایطی نمی‌توان وال پست را توسط میلگرد به تیرها متصل کرد.

نحوه ی اجرای صحیح وال پست

۳- مرحله ی سوم این است که ابعاد داخلی ساختمان باید به طور کامل اندازه گیری شود که این مورد حتما باید قبل از جوشکاری وال پست‌ها انجام شود چرا که پس از انجام دیوار چینی اگر این کار انجام نشود می تواند مشکل ساز باشد و مجددا باید مراحل از اول انجام شود.

۴- مرحله ی چهارم از اجرای صحیح وال پست در خصوص پروفیل های مصرفی می باشد و حداقل پروفیل مصرفی نبشی پنج می‌باشد، اما لازم است تمام این موارد و اندازه گیری ها باید بر اساس و زیر نظر نقشه‌های طراحی شده و نظر طراح سازه باشد چرا که طراح سازه بر اساس متراژ و فرمول هایی که دارد پیش می رود تا اتمام کار درستی را داشته باشد.

۵- مرحله ی پنجم، مرحله ی کنترل کردن است که باید هم راستا بودن و البته افقی بودن وال پست‌ها در هر طبقه توسط ریسمان کشی کنترل شود تا وال پست ها همگی در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند.

۶- مرحله بعدی نوبت به جوشکاری وال پست ها می رسد که حتما لازم است توسط فرد با تجربه و ماهر که سابقه طولانی در انجام جوشکاری دارد، انجام شود تا به صورت کاملا منظم این کار انجام شود و وال پست ها دقیق در جای خود نصب شوند.

۷-  و اما در مرحله ی نهایی اتمام کار است که توسط سازنده و افراد دستور کار کنترل های لازم صورت می گیرد تا هیچ گونه مشکلی در کار وجود نداشته باشد.

کاربرد وال پست در ساخت داربست چیست؟

به طور کلی هدف اصلی از نصب وال پست، این است که از تخریب دیوار در هنگام زلزله تا حد زیادی جلوگیری شود. که البته ممکن است در هنگام وقوع ترک هایی در دیوار ایجاد شود و نصب وال پست اصلا به این معنی نیست که ترکی در هنگام زلزله ایجاد نشود و تنها می تواند از ریختن دیوار تا حدی جلوگیری کند. وال پست در واقع می تواند با کاهش دادن طول دیوار امکان جابجایی های  جانبی را نیز فراهم کند که در این شرایط صلبیت سازه کاهش می یابد. که با این تفاسیر عملکرد و همین طور مقاومت دیوار در برابر بارهای لرزه‌ تقویت و مقاوم می‌شود.

کاربرد وال پست در ساخت داربست چیست؟
این مورد جز اصلی ترین کاربرد های وال پست می باشد. کاربردهای دیگر هم در نگهداری از پنجره و درب، نمای بیرونی سازی و عایق می باشد.
کاربرد دیگر وال پست در خصوص وسایل آویزی است که وقتی به وال پست متصل باشند بار و نیروی کمتری به دیوار وارد خواهد شد و در هنگام زلزله نیز احتمال افتادن این وسایل آویزی به حداقل می رسد که بیش تر در خصوص لوازم زینتی منازل از جمله لوستر می باشد.
در مجموع، اگر بخواهیم معنی و کاربرد کلی وال پست را بگوییم این است که نوعی المان محسوب می شود و وظیفه ی نگهداری یا به طور دقیق‌تر، نگهداری از دیوار را در برابر حوادث دارند. وال پست گزینه ای بسیار مناسب جهت جداناپذیر بودن در فرایند مقاوم‌ سازی ساختمان‌ را دارد که با وجود آن به راحتی استحکام و ایمنی ساختمان چند برابر می شود که در اکثر ساختمان های امروزی حتما از وال پست استفاده می شود به خصوص آن هایی که از تعداد طبقات بالا تری برخوردار هستند اما وجود آن ها در سازه تنها بسته به نظر طراح و سازنده دارد و به طور قطعی نمی توان گفت که در تمام سازه ها وجود دارد.

وال پست ها در سازه های فلزی به صورت افقی و عمودی اجرا می گردد. در صورتی که وال پست به صورت افقی اجرا گردد درگیری دیوار با اسکلت افزایش خواهد یافت و موجب افزایش استحکام سازه خواهد شد

اجرای وال پست در سوله به چه صورت است؟

وال پست در واقع رابطی در ساختمان است که می تواند انواع رابط ها و تیغه های سازه ای و غیر سازه ای را در قالب ساختمان متصل می کند که می تواند نقش مهمی را در ساختمان داشته باشد. در هنگام اجرای وال پست در سوله و ساختمان قوانینی وجود دارد که لازم است حتما رعایت شود که این قوانین شامل موارد زیر می باشد:

۱- برای دیوارهایی که ارتقاع بیش تر از ۱.۸ متر دارند از وال پست های مناسبی باید استفاده شود.

۲- از سازه های مهار جانبی باید استفاده شود.

۳- لبه های عمودی تمام دیوارهای غیر سازه ای باید ثابت باشد.

در هنگام وال پست باید این نکات ذکر شده رعایت شود. به طور کلی دو نوع وال پست استفاده می شود که:

۱- نوع اول وال پست قائم

وال پست که با نام وادار هم معروف است اگر از نوع قائم باشد نوعی پروفیل محسوب می شود که موازی با ستون یا عضوهای قائم دیگر در دیوار می باشد و شکلی که این پروفیل معمولا دارد به شکل H می باشد که ساخت آن ها توسط دو ناودانی یا چهار نبشی می باشد. شکل H وال پست قائم برای جای گذاری راحت‌تر بلوک یا آجر درون آن است که در واقع نوع کاربردی از وال پست می باشد که البته خوش به تنهایی در دو نوع کناری و میانی می باشد.

اجرای وال پست در سوله به چه صورت است؟

۲- نوع دوم وال پست افقی

 این وال پست‌ها باعث اتصال دیوار به اسکلت می شوند و نتیجه ی نهایی استحکام دیوار می باشد.
وال پست افقی با نام تیرک معروف است و یک عضو افقی با مقطعی از جنس فولاد یا بتن می باشد.
وال پست افقی می تواند ارتفاع آزاد دیوارهای بلند را تا حد مناسبی کاهش دهد. نقش مهمی که وال پست علاوه بر بهتر کردن جداسازی دیوار از قاب دارد، این است که نگهدارنده تیرک هم می باشد. هم چنین لازم به ذکر است که وال پست قائم در زمانی که دهانه ی جایگاه وال پست بزرگ باشد از روی تیر طبقه پایین به زیر تیر طبقه بالا در جایگاه دهانه توسط جوشکاری، جوش می خورند.

وال پست چیست؟

اما بپردازیم به معنی وال پست که وال پست به طور کلی عضوی ساختمانی است که در انواع سوله ها و سایر سازه ها استفاده می شود و همان طور که گفتیم نوعی رابط محسوب می شوند که میان قاب‌ها سازه‌ای و غیر سازه‌ای و تیغه‌ها را به اسکلت و قالب ساختمان متصل می کند. معمولا کاربردی که وال پست ها دارد برای مقاومت در برابر نیروهای جانبی و سنگین از جمله باد و زلزله می باشد به خصوص در مناطقی میزان باد زیاد و منطقه ای زلزله خیز باشد. میان قاب‌ها به طور کلی در دو نوع هستند که:

۱- نوع اول میان قاب های سازه ای هستند.

۲- نوع دوم میان قاب های غیر سازه ای هستند. در واقع دلیل این که به دو دسته تقسیم می شوند این است که بسته به نوع آن ها به دیوارهای سازه متصل می شوند و یا متصل نمی شوند.

این تیغه‌ها هم دیوارهایی محسوب می شوند که خارج از قاب‌های سازه‌ای قرار می گیرند‌. و اما نکات مهمی در نصب و اجرای وال پست ها وجود دارد که حتما در هنگام استفاده باید مورد توجه قرار بگیرد که این نکات شامل موارد زیر می باشد:

وال پست چیست؟

۱- مورد اول در ارتباط با طول مجاز است که حداکثر طول مجاز هر دیوار از نوع غیر سازه ای اصلا نباید از 6 متر یا ۴۰ برابر ضخامت آن بیشتر باشد چرا که اگر بیش تر باشد سازه با مشکل رو به رو خواهد شد.

۲- مورد دوم در ارتباط با ارتفاع دیوار است که معمولا حداکثر ارتفاع دیوار از نوع غیر سازه‌ای از تراز سه و نیم متر است.

۳- مورد سوم مهار سازه است به این معنی که لبه‌های قائم یا نود درجه تمام دیوارهای غیر سازه‌ای باید مهار شوند.

۴- مورد چهارم هم در خصوص لبه‌های فوقانی دیوار غیر سازه ای است که در تمام طول ارتفاع ادامه ندارد و با کلاف فولادی یا ناودانی متصل می شود. به طور کلی از وال پست ها در تمام دیوار‌های ساختمانی، به منظور افزایش مقاومت در برابر زلزله استفاده می شود و وجود آن ها در تمام انواع ساختمان ها مهم و ضروری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رایکا سوله مرکز تخصصی ساخت انواع سوله
رایکا سوله مرکز تخصصی ساخت انواع سوله